• head_banner_01

Nyheder

En kort snak om saltspraytestere ②

1) Klassificering af saltspraytest

Saltspraytest er at kunstigt simulere korrosionsfænomenet i det naturlige miljø for at vurdere korrosionsbestandigheden af ​​materialer eller produkter.Ifølge de forskellige testbetingelser er saltspraytesten hovedsageligt opdelt i fire typer: neutral saltspraytest, sur saltspraytest, kobberionaccelereret saltspraytest og alternerende saltspraytest.

1. Neutral Salt Spray Test (NSS) er den tidligste og mest udbredte accelererede korrosionstestmetode.Testen bruger 5% natriumchlorid-saltopløsning, PH-værdien justeres i det neutrale område (6-7), testtemperaturen er 35 ℃, kravet om saltspray-afsætningshastighed mellem 1-2ml/80cm2.h.

2.Acid Salt Spray Test (ASS) er udviklet på basis af neutral saltspraytest.Testen tilsætter iseddikesyre til en 5% natriumchloridopløsning, hvilket reducerer opløsningens pH-værdi til omkring 3. Opløsningen bliver sur, og saltsprayen, der dannes til sidst, bliver også sur af neutral saltspray.Dens korrosionshastighed er omkring tre gange højere end NSS-testen.

3.Kobberion-accelereret saltspraytest (CASS) er en nyudviklet udenlandsk hurtig saltspray-korrosionstest.Testtemperaturen er 50 ℃, og en lille mængde kobbersalt - kobberchlorid tilsættes til saltopløsningen, som kraftigt inducerer korrosion, og dens korrosionshastighed er omkring 8 gange højere end NSS-testen.

4.Alternativ saltspraytest er en omfattende saltspraytest, som faktisk er en vekslen mellem neutral saltspraytest, fugtig varmetest og andre tests.Det bruges hovedsageligt til hele produktet af hulrumstype gennem indtrængning af fugtigt miljø, således at saltspraykorrosion ikke kun produceres på overfladen af ​​produktet, men også inde i produktet.Det er produktet i saltspray, fugtig varme og andre miljømæssige forhold vekslende konvertering, og endelig vurdere de elektriske og mekaniske egenskaber af hele produktet med eller uden ændringer.

Ovenstående er en detaljeret introduktion til de fire klassifikationer af saltspraytest og dens karakteristika.I praktisk anvendelse bør den passende saltspraytestmetode vælges i henhold til produktets egenskaber og formålet med testen.

Tabel 1 med henvisning til GB/T10125-2021 "Korrosionstest af kunstig atmosfære Saltspraytest" og relaterede materialer giver en sammenligning af de fire saltspraytest.

Tabel 1 Sammenlignende liste over fire saltspraytest

Testmetode  NSS       ASS CASS Skiftende saltspraytest     
Temperatur 35°C±2°℃ 35°C±2°℃ 50°C±2°℃ 35°C±2°℃
Gennemsnitlig afregningshastighed for et vandret område på 80 1,5 ml/t ± 0,5 ml/t
Koncentration af NaCl-opløsning 50g/L±5g/L
PH værdi 6,5-7,2 3,1-3,3 3,1-3,3 6,5-7,2
Anvendelsesområde Metaller og legeringer, metalbelægninger, konverteringsfilm, anodisk oxidfilm, organiske belægninger på metalsubstrater Kobber + nikkel + krom eller nikkel + krom dekorativ plettering, anodisk oxidbelægninger og organiske belægninger på aluminium Kobber + nikkel + krom eller nikkel + krom dekorativ plettering, anodisk oxidbelægninger og organiske belægninger på aluminium Metaller og legeringer, metalbelægninger, konverteringsfilm, anodisk oxidfilm, organiske belægninger på metalsubstrater

 

2) Saltsprayprøvebedømmelse

Saltspraytest er en vigtig korrosionstestmetode, der bruges til at vurdere korrosionsbestandigheden af ​​materialer i saltspraymiljøet.Resultaterne af bestemmelsesmetoden inkluderer vurderingsbestemmelsesmetode, vejningsbestemmelsesmetode, metode til bestemmelse af korrosivt materiales udseende og statistisk analysemetode for korrosionsdata.

1. Vurderingsmetode er ved at sammenligne forholdet mellem korrosionsareal og totalareal, prøven opdeles i forskellige niveauer, med et bestemt niveau som grundlag for kvalificeret bedømmelse.Denne metode er anvendelig til evaluering af flade prøver og kan visuelt afspejle graden af ​​korrosion af prøven.

2. Vejningsvurderingsmetoden er gennem vægten af ​​prøven før og efter vejningskorrosionstest, beregne vægten af ​​korrosionstabet, for at bedømme graden af ​​korrosionsbestandighed af prøven.Denne metode er særligt velegnet til vurdering af metalkorrosionsbestandighed, kan kvantitativt vurdere graden af ​​korrosion af prøven.

3. Den korrosive udseende bestemmelsesmetode er en kvalitativ bestemmelsesmetode, gennem observation af saltspray korrosionsprøver, om der skal produceres korrosionsfænomen for at bestemme.Denne metode er enkel og intuitiv, så den er meget brugt i produktstandarder.

4. Statistisk analyse af korrosionsdata giver en metode til at designe korrosionstest, analysere korrosionsdata og bestemme konfidensniveauet for korrosionsdata.Det bruges hovedsageligt til at analysere, statistisk korrosion, snarere end specifikt til en specifik produktkvalitetsbestemmelse.Denne metode kan behandle og analysere en stor mængde korrosionsdata for at drage mere nøjagtige og pålidelige konklusioner.

Sammenfattende har bestemmelsesmetoderne for saltspraytest deres egne karakteristika og anvendelsesområde, og den passende metode bør vælges til bestemmelse i henhold til specifikke behov.Disse metoder giver et vigtigt grundlag og midler til at vurdere materialers korrosionsbestandighed.


Posttid: Mar-01-2024